نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

هوش موسيقيايي يكي از انواع هوش است كه اولين بار توسط هوارد گاردنر در سال 1983 مطرح شد. گاردنر بر اين باور بود كه بايد به طور اختصاصي‌تر به مفهوم هوش نگاه كنيم و براي سنجش آن سراغ توانايي‌ها و مهارت‌هاي مختلفي برويم. در همين راستا هوش موسيقي را به عنوان يكي از ابعاد اصلي هوش مطرح كرد كه به معناي قابليت هر فرد در درك موسيقي كلام است. كساني كه در هوش موسيقيايي نمره بالايي كسب مي‌كنند، لزوما نوازنده نيستند و در بسياري از موارد استعداد خود را كشف نكرده‌اند. . سطح اين هوش را مي‌توان از دوران كودكي شناسايي و پرورش داد، براي آن كه زمينه رشدي مناسب را براي فرزندتان محيا كنيد، مي‌توانيد براي استعداديابي كودك‌تان به متخصصان مراجعه نماييد. براي دريافت خدمات مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: هوش موسيقيايي يا موسيقي كودكان را چطور پرورش دهيم؟

هوش موسيقيايي چيست؟

هوش موسيقيايي مفهومي است كه نخستين بار در تئوري هوش‌هاي چندگانه توسط هواردگاردنر مطرح شد. گاردنر به جاي استفاده از ضريب هوشي يا IQ به عنوان شاخص كلي معتقد بود كه براي ارزيابي هوش بايد به ابعاد مختلفي از ظرفيت‌هاي ذهني توجه كرد و به طور جداگانه آن‌ها را مورد سنجش قرار داد. از همين رو انواع گوناگوني از هوش را معرفي كرد كه هوش موسيقيايي يكي از آن‌ها است. هوش موسيقيايي به معناي سطح توانايي انسان در درك موسيقي و آهنگ كلام است. براي آشنايي با ساير انواع هوش كودكان كليك كنيد.

 

ايجاد اتحاد در گروه هاي اجتماعي از اهداف موسيقي است.

خصوصيات كودكان با هوش موسيقيايي بالا

كساني كه از هوش موسيقيايي بالايي برخوردار هستند، مشخصه‌هاي بارزي دارند كه آن‌ها را از ساير افراد جدا مي‌كند. در ادامه به مهم‌ترين ويژگي‌ها اشاره كرده‌ايم.

  • اين افراد بيش از سايرين در مكالمات روزمره به آهنگ، لحن و شيوه بيان كلمات دقت مي‌كنند.
  • توجه زيادي به صداها دارند.
  • ريتم و آهنگ‌ها را سريع‌تر فرا مي‌گيرند.
  • درك بالاتري نسبت به الگوهاي موسيقيايي دارند.
  • راحت‌تر از ديگران مي‌توانند نوازندگي و خوانندگي ياد بگيرند.
  • درك ريتم براي آن‌ها آسان است.
  • توانايي بالاتري در تفكيك صداهاي مختلف دارند.
  • هنگام حفظ كردن مطالب گوناگون اغلب از روش ريتميك كردن كلام استفاده مي‌كنند.
  • نت هاي اشتباه را راحت تر تشخيص مي دهند.
  • نسبت به صداها حساس تر هستند.
  • آن ها با سوت و ضرب هاي ساده هم ريتم ايجاد مي كنند.

قبل از پرورش هوش موسيقيايي بايد ميزان آن سنجيده شده و سپس براي پرورش از روش هاي مناسب استفاده كرد

راه هايي براي ارتقاي ظرفيت هوش موسيقيايي

خوشبختانه هوش‌موسيقيايي يك توانايي ايستا و غيرقابل تغيير نيست. با غني‌تر كردن محيط پيرامون خود مي‌توانيد قابليت‌هاي مرتبط با هوش موسيقي را در خود يا فرزندتان افزايش دهيد. اما قبل از تلاش براي پرورش اين هوش بهتر است به دنبال استعداد برتر او باشيد، براي آشنايي با روش هاي كشف استعداد كودكان كليك كنيد. در ادامه به چند توصيه و راهكار مهم در اين زمينه اشاره كرده‌ايم.

1- كمك گرفتن از داستان هاي موزيكال

گوش دادن به نوارهاي صوتي و داستان‌هايي كه به طور موزيكال و آهنگين روايت مي‌شوند، در سال‌هاي كودكي به ارتقاي ظرفيت‌هاي هوش موسيقيايي كمك مي‌كنند. همچنين خودتان نيز مي‌توانيد براي فرزندتان كتاب‌هاي شعر كودكانه بخوانيد و به اين ترتيب او را با موسيقي كلام آشنا كنيد.

2- حفظ كردن مطالب به صورت آهنگين

سعي كنيد هنگام حفظ كردن مطالب مختلف نوعي آهنگ يا قافيه پردازي در آن ايجاد كنيد. اين كار نه تنها باعث مي‌شود در به ياآوردي مطالب موفق‌تر عمل نماييد، بلكه به پرورش هوش موسيقيايي نيز كمك كرده‌ايد.

3- آواز خواندن

كودكاني كه از همان سنين كم اغلب همراه والدين خود آواز مي‌خوانند و يا در گروه‌هاي سرود فعاليت مي‌كنند، فرصت بيشتري براي پرورش هوش موسيقيايي در اختيار دارند. در حقيقت اين كار باعث مي‌شود كه آن‌ها در تشخيص ريتم‌ها بهتر عمل كنند و درك بالاتري از الگوهاي موسيقي داشته باشند.

4- نواختن موسيقي

مسلما نواختن آلات مختلف موسيقي يكي از ابزارهاي بسيار مهمي است كه به شما كمك مي‌كند درك دقيق‌تري در تشخيص صداها، ريتم‌ها و الگوهاي موسيقي داشته باشيد. كساني كه از كودكي به ساز يا آواز مي‌پردازند اغلب نسبت به سايرين نمرات بالاتري در زمينه هوش موسيقيايي كسب مي‌كنند.

مشاغل مناسب براي كساني كه هوش موسيقيايي بالايي دارند

با توجه به درك بالاي اين افراد از آهنگ و موسيقي مشاغلي نظير نوازندگي انواع آلات موسيقي، آهنگسازي، خوانندگي، تنظيم كردن آهنگ، پيشاهنگي، پرداختن به شعر كلاسيك و موزون از جمله مشاغلي است كه مي‌تواند براي آن‌ها مناسب باشد. اگر مي‌خواهيد متناسب با ويژگي‌هاي منحصر به فردي كه داريد حرفه آينده تان را انتخاب كنيد كمك گرفتن از يك يك روانشناس و دريافت مشاوره شغلي مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه مفيد واقع شود. روانشناسان براي اين منظور از استعداديابي استفاده مي‌كنند. براي آشنايي با روش‌هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

زمان مناسب براي آموزش موسيقي و افزايش هوش موسيقيايي

كودكان در سنين پايين مخصوصا قبل از ورود به مدرسه آمادگي بيشتري براي فراگيري مهارت هايي مثل موسيقي دارند. شما با دريافت خدمات استعداديابي مي‌توانيد آن ها را در كلاس هاي آموزشي مناسب قرار دهيد. هوش موسيقيايي وقتي تحت آموزش صحيح قرار بگيرد، به مانند سرمايه اي آينده فرزندتان را تامين خواهد كرد. پس حتما از كلاس هاي آموزشي و كتب آموزش موسيقي براي افزايش هوش موسيقي بهره ببريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه هوش موسيقيايي كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تنها افرادي كه نوازنده هستند هوش موسيقيايي بالايي دارند؟

خير، لزوما همه كساني كه هوش‌موسيقيايي بالايي دارند نوازنده نيستند. در واقع در بسياري از شرايط افراد استعدادهاي دروني خود را كشف نمي‌كنند يا بستري براي بروز آن نمي‌يابند. از همين رو تست‌هاي هوش مي‌توانند به شما كمك كنند تا بتوانيد توانمندي‌هاي نهفته خود يا كودكتان را كشف نماييد.

منبع: هوش موسيقيايي يا موسيقي كودكان را چطور پرورش دهيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/8  ] [ ۱۴ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب